Om oss

Europeiskpolitikk.no er en uavhengig nettside som skal løfte frem den politiske utviklingen i Europa, i EU-institusjonene og våre egne EØS-instanser i Brussel. Med ønske om å bidra til debatten forsøker vi å sette lys på betydningen av europeisk politikk for vårt eget samfunn.

REDAKSJONSKOMITÉEN

Paal.png

Paal Frisvold (ansvarlig redaktør) har jobbet med Norges forhold til EU, og spesielt utviklingen av EUs klima- og energipolitikk, siden 1997. Han bygget opp EU-arbeidet til Miljøstiftelsen Bellona, Brusselkontoret og GeelmuydenKiese, og var Norsk Industri sin representant i Brussel. I 2014 gav han ut boken Mot Europa - historien om et nølende Norge. Boken er oversatt til engelsk (Towards Europe - the story of a reluctant Norway) og fransk (A la rencontre de l’Europe - histoire d’une Norvège hésitante).

Vibeke.png

Vibeke Knoop Rachline er journalist, forfatter og en av Norges ledende ekspert på fransk samfunn og politikk. Basert i Paris har hun skrevet jevnlig for Dagbladet, Aftenposten, og i senere tid Agenda Magasin.
Vibeke har skrevet fem sakprosabøker, bl.a. om og sammen med Eva Joly. Hun kommenterer også norsk og nordisk politikk i franske medier. Hun har nylig utgitt boken “Terror i Europas hjerte” (Res publica).

Foto: Nina Ruud

Foto: Nina Ruud

Simen Ekern er forfatter og journalist basert i Italia. Han har jobbet en årrekke for Dagbladet, blant annet som debatt-redaktør. I dag er han tilknyttet Morgenbladet og TV2. Simen Ekern har skrevet fire bøker om italiensk og europeisk politikk, deriblant «Roma», som vant Brageprisen i 2011. Hans siste utgivelse er «Folket, det er meg», fra 2017.


Web-ansvarlig er Elise Tingvoll. Kontakt: elisetingvoll@gmail.com