europabannersorthvitt.png

Korrespondanser

Hva skjer i Europa?

Nyeste korrespondanser

Innlegg fra våre skribenter rundt om i Europa.

Korrespondentene

Vi er et knippe med skribenter basert i forskjellige europeiske land. Vi formidler våre observasjoner og vurderinger av politiske hendelser og utvikling.

vibeke.png

Vibeke Knoop Racheline
FRANKRIKE

Vibeke er journalist og forfatter. Etter mer enn 40 år i Paris har hun kommet Frankrike "under huden". Vibeke tar tar alltid norske briller på når hun skal analysere det som skjer.

 
evakristin.png

Eva-Kristin Urestad Pedersen
Italia

Eva-Kristin Urestad Pedersen (f. 1981) jobber som frilansjournalist og -oversetter i Roma, Italia. Har vært fast spaltist i Fevennen og skriver jevnlig for Minerva og Bistandsaktuelt. Er utdannet historiker og statsviter med korrupsjonsprevensjon som spesialfelt, og har jobbet flere år i FN-systemet.   

paal.png

Paal Frisvold
Belgia

Redaktør, med over 20 års erfaring fra EU-arbeid for norske interesser for blant annet Bellona og Norsk Industri. Tidligere leder av Europabevegelsen.

håvard.png

Håvard RøRTVEIT
Norge

Håvard kommer fra Vindafjord, en distriktskommune på Haugalandet i Rogaland. Han sitter nå som direktevalgt til landsstyret til Europeisk Ungdom og har også bakgrunn fra Unge Høyre. Han er spesielt opptatt av norsk utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk